" F L O W E R "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





After PMR and on 2014}
31 Jan 2014 | 12:23 PG | 0Comment

    Assalamualaikum

Bestnya dapat luang masa update blog! Seriously dah lama kot tak update. Last update 18 oktober . Like seriously lama gila ! so after result PMR keluar saya amik keputusan pindah ke sekolah lain . Aku pun pasanglah cita-cita nak tinggal jauh dari parents nak berdikari lah kononnya. Mohon lah aku ke SMKT Melaka Jasin . Hah kau ! tak macam jauh pulak aku mohon. Dengan berbekalkan result yang aku panggil "result nasib" aku berharap gila ! masa yang ditunggu telah pun tiba ,keputusan telah dikeluarkan :

"Anda tidak memohon sebarang vokasional atau teknik .Harap maklum."

berderau darah den membaconyo . Masa tu memng nak meraung lah. Tapi disebabkan keinginan untuk berdikari . Ibu pergi lah ke KV Perdagangan JB sebab kat sana ada course yang aku mohon kat melaka tu . Pangkalan Data dan Aplikasi web (Data Base) . Terpaksalah ponteng pada hari rabu tu . Esoknya balik je sekolah ayah bawak balik surat tawaran. Masa tu memang rasa nak lompat keluar tingkap ah. Tapi ingat balik tak sempat nak say goodbye kat classmates sebab esoknya jumaat johor cuti . Ahad pulak cuti ganti . Isnin dah kena daftar , memang perasaan berbaur lah .

Pada hari isnin tepat pukul 9:30(kot) aku telah jadi warga dagang bukan perdagangan orang ye awak-awak semua. Ni PER"DAGANG"AN . Sedih lah jugak waktu nak daftar asyik pandang je lencana starp yang masih tersemat di tudung.

Semalam selamat sampai rumah . Kerja I dari balik sampai pagi tadi asyik tido je U , assignment semua tolak tepi. Walaupun aku duduk asrama baru 10 hari ( siap kira lagi kau!) banyak benda yang aku belajar . Belajar untuk tida mengharapkan orang lain, belajar untuk tepati masa, belajar menghormati orang yang lebih tua , belajar tolak ansur dan berkongsi dan belajar untuk menyelesaikan masalah.


sekian.

Label: , ,